Filter
Peilingen
Energie

Opiniepeiling maart 2024: Kiezers over alle partijgrenzen heen zijn overtuigd voorstander van bestaande én nieuwe kernenergie

Peiling toont duidelijk draagvlak bij Belgische bevolking voor maximaal behoud van huidige kerncentrales én voor nieuwe kernenergie (SMR’s), ongeacht hun kiesintentie – zelfs bij Groen-kiezers

Dossiers

Memorandum: onze aanbevelingen aan de volgende regering

Ontdek ons Memorandum, een lijst van aanbevelingen vanuit de nucleaire sector aan de volgende regering.

Peilingen
Energie

Opiniepeiling september 2023 : Belgen overtuigd voorstander van bestaande én nieuwe kernenergie

Nooit eerder stond de Belgische bevolking zo positief tegenover het maximale behoud van de huidige kernreactoren en zelfs tegenover de uitbreiding van kernenergie met nieuwe nucleaire capaciteit, zoals SMR’s. Dat blijkt uit een recente opiniepeiling van AQ Rate, in opdracht van het Belgisch Nucleair Forum.

Peilingen
Energie

Opiniepeiling 2021: Belg genuanceerd maar positief tegenover kernenergie en nucleaire technologie

De Belg heeft een kritische, genuanceerde maar overwegend positieve houding tegenover nucleaire technologie in het algemeen, en kernenergie in het bijzonder. Dat blijkt uit de 18-maandelijkse barometer die het onafhankelijk onderzoeksbureau Kantar TNS organiseerde, in opdracht van het Nucleair Forum.

Studies

Werkgelegenheid gecreëerd door de nucleaire sector in België (PwC 2012)

Kerntechnologie creëert heel wat banen. De nucleaire sector in België is goed voor meer dan 20.000 jobs (directe, indirecte en afgeleide).