Nucleaire geneeskunde

Medische toepassingen van de nucleaire technologie worden overal ter wereld gebruikt. Jaarlijks krijgen 30 miljoen mensen bij 60 verschillende ziektebeelden een diagnose of een behandeling dankzij de nucleaire geneeskunde. En die cijfers nemen alleen maar toe.

Nucleaire geneeskunde redt levens. Ze worden vandaag gebruikt in de strijd tegen kanker, maar ook in cardiologie, neurologie, pneumologie, pediatrie, tandheelkunde en diergeneeskunde. Het gebruik van kerntechnologie in de geneeskunde is in volle ontwikkeling en wordt nu al toegepast op de meeste organen in het menselijke lichaam. De vooruitzichten voor onze gezondheid zijn erg veelbelovend.

Betere medische diagnose dankzij kerntechnologie

Nucleaire technologie wordt steeds vaker gebruikt om diagnoses te stellen. Het is mogelijk om het menselijke lichaam en de werking van de organen te analyseren, zonder chirurgische ingreep.

Hoe werkt nucleaire geneeskunde?

De nucleaire geneeskunde maakt gebruik van radioactieve isotopen, ook wel radio-isotopen genoemd. Ontdek hoe dit precies werkt.

Radio-isotopen: kleine deeltjes met een enorme kracht

Wereldwijd maken duizenden ziekenhuizen gebruik van radioactieve isotopen, ook wel radio-isotopen of radiotracers genoemd, voor de diagnose en behandeling van tal van ziekten.