België aan de wereldtop in nucleaire geneeskunde

België speelt een belangrijke rol in de nucleaire geneeskunde. Als pionier op het vlak van onderzoek, de tweede grootste producent van medische radio-isotopen en een belangrijke speler in het wereldwijde transport en de distributie van radiofarmaca heeft ons land een stevige internationale reputatie opgebouwd.

Belgische actoren in de nucleaire geneeskunde

Wist je dat België een stevige internationale reputatie heeft opgebouwd op vlak van nucleaire geneeskunde? Ontdek de belangrijkste Belgische actoren binnen de nucleaire geneeskunde hier.

Belgische samenwerking voor productie van radiotheranostiek actinium-225

Twee topspelers uit de Belgische nucleaire medische wereld, IBA en SCK CEN, onderzoeken of ze samen actinium-225 kunnen produceren. Actinium-225, een zogenaamd radiotheranostiek, is een veelbelovende radio-isotoop om kanker te behandelen.

Holmium-166: behandeling van leverkanker met kleine radioactieve bolletjes

Leverkanker is de derde dodelijkste kanker ter wereld. Een veelbelovende behandeling is het gebruik van een therapeutisch radio-isotoop holmium-166. Het Belgische SCK CEN ging een partnership aan met het Nederlandse Quirem Medical voor de verdere ontwikkeling van deze beloftevolle therapie.