Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Het Nucleair Forum is samengesteld uit 12 leden
Het Nucleair Forum is samengesteld uit 12 leden

Het Belgisch Nucleair Forum is samengesteld uit 12 leden

Het Belgisch Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de verschillende toepassingen van kerntechnologie. Het vertegenwoordigt de nucleaire sector in België.

AGORIA

Er zijn heel wat Belgische ondernemingen betrokken bij de vijftig jaar ontwikkeling van kernenergie in België. Veel expertise is vertegenwoordigd binnen Agoria, de federatie van de technologische industrie.

Website: www.agoria.be

Orano

Orano (vooheen AREVA) is een internationaal erkende groep met expertise in de gehele nucleaire brandstofcyclus, van mijnbouw tot ontmanteling, conversie, verrijking, recycling, logistiek, engineering en medische nucleaire, Orano is een expertisecentrum in de Franse industrie, met name op het gebied van technologie en veiligheid.

Website: www.orano.group

Studiecentrum voor Kernenergie (SCK•CEN)

Van bij zijn oprichting in 1952 speelde het SCK•CEN in Mol een pioniersrol in de ontwikkeling van het nucleaire onderzoek. Sindsdien heeft het zijn expertise versterkt dankzij voortdurende interactie met nationale en internationale partners. Internationaal onderzoekscentrum voor civiel gebruik van kernenergie en ioniserende straling.

Website: www.sckcen.be

ENGIE-ELECTRABEL

Al meer dan veertig jaar baat Engie Electrabel zeven nucleaire productie-eenheden uit in de kerncentrales van Doel en Tihange. Engie Electrabel is elektriciteitsproducent en leverancier van aardgas, elektriciteit, energiediensten en -advies.

Website: www.engie-electrabel.be

EDF LUMINUS

Tweede grootste elektriciteitsproducent en leverancier van aardgas, elektriciteit en diensten. Het bedrijf maakt deel uit van de groep Electricité de France (EDF) en heeft enkele participaties in de kerncentrales van Doel en Tihange.

Website: www.edfluminus.be

SYNATOM

Synatom is van cruciaal belang voor de Belgische nucleaire sector. De onderneming bestrijkt de volledige levenscyclus van de splijtstoffen die in kerncentrales worden gebruikt. Ze beheert ook de provisies die voor de toekomst worden aangelegd. Privéonderneming en dochter van Engie Electrabel die bij wet is aangeduid om de Belgische kerncentrales van splijtstof te voorzien. Het bedrijf is ook verantwoordelijk voor het beheer van de voorzieningen voor de ontmanteling van kerncentrales en het beheer van de bestraalde splijtstoffen in België.

Website: www.synatom.be

TRACTEBEL

De Belgische engineeringsector was nauw betrokken bij de eerste nucleaire ontwikkelingen. Zo werd een expertise opgebouwd die de volledige nucleaire waardeketen omvat en in het buitenland erkend wordt. Tractebel is een studiebureau dat wereldwijd ingenieursdiensten verleent in energie- en infrastructuurprojecten: van advies tot uitvoering van de werken.

Website: www.tractebel-engie.com

WESTINGHOUSE

De geschiedenis heeft een sterke band gesmeed tussen Westinghouse en de Belgische nucleaire industrie. Dankzij haar expertise kan Westinghouse samen met haar nationale partners de kansen van de nucleaire ontwikkeling ten volle benutten. Leverancier van brandstof, onderhoud, technologieën, installaties en kerncentrales van de nieuwe generatie.

Website: www.westinghousenuclear.com

LABORELEC

Onderzoeks- en competentiecentrum in elektrische energietechnologie.

Website: www.laborelec.be

TECNUBEL

Biedt oplossingen voor onder andere nucleaire decontaminatie, ontmanteling van nucleaire installaties en besmette onderdelen, en behandeling van radioactief afval in België en het buitenland.

Website: www.tecnubel.be

TRANSRAD

Transport en expeditie van nucleair, radioactief en aanverwant materiaal voor de nucleaire industrie via weg, spoor, lucht en water.

Website: www.transrad.be

TRANSNUBEL

Belgische maatschappij actief in de logistiek en vervoer van radioactieve materialen.

Website: www.transnubel.be

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer