Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Kernenergie in de energiemix: essentieel en laag aan CO2.
Kernenergie in de energiemix: essentieel en laag aan CO2.

De Belgische kerncentrales

Kernenergie is een sleutelelement in deze energiemix: wereldwijd zijn er meer dan 400 kerncentrales in gebruik, een zeventigtal reactoren in aanbouw en tientallen nieuwe projecten in voorbereiding.

De centrales van Doel en Tihange zorgen in België al sinds 40 jaar voor ongeveer de helft van de totale elektriciteitsproductie. Kernenergie speelt vandaag een noodzakelijke rol, en zal dat ook morgen blijven doen. Om te voldoen aan onze energiebehoefte, met stabiele bevoorradingszekerheid en een lage CO2-uitstoot, hebben we haar simpelweg nodig.

In de kijker ...

Grafieken

Elektriciteitsproductie & CO2-uitstoot in België

Op deze pagina ontdekt u de huidige elektriciteitsmix in België en de cijfers van de afgelopen 24 uur, zowel voor de elektriciteitsproductie als voor de gekoppelde CO2-uitstoot.

Ontdek meer
Dossier

België is voorloper op het vlak van ontmanteling en heeft beproefde ontmantelingstechnieken op punt gesteld. In dit artikel kan u de verschillende fases van de ontmanteling ontdekken, wie ervoor verantwoordelijk is en een lijst met voorbeelden uit de wereld. Ontdek meer

De Belgische kerncentrales Ook actueel

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer