Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Knipselkrant 2020
Knipselkrant 2020

Knipselkrant: dit zeggen de experts over kernenergie en kerntechnologie

Kernenergie en nucleaire technologie: vloek of zegen? Vorm zelf uw mening met deze persartikels van het afgelopen jaar.

Kerntechnologie en kernenergie staan momenteel middenin de actualiteit. En dat is zeer begrijpelijk. Onze kerncentrales zorgen tenslotte voor ongeveer 50% van de Belgische elektriciteitsmix. Hun toekomst is een belangrijk onderwerp in het debat over de energietransitie van ons land.

Andere toepassingen van nucleaire technologie zijn minder vaak voer voor discussie, maar ze halen wel regelmatig het nieuws. Begrijpelijk, want ons land is een pionier in tal van toepassingen van nucleaire technologie en een incubator voor baanbrekend en innovatief onderzoek in deze diverse domeinen.

Over kernenergie zijn de meningen verdeeld. Ook dat is begrijpelijk. Als federatie van de nucleaire technologie verdedigt het Nucleair Forum met passie de talrijke toepassingen van de technologie. Onze mening kent u. Maar weet u ook wat de verschillende experts zeggen over kernenergie en zijn toekomstperspectieven?

Met deze knipselmap willen we u een selectie bieden van de verschillende stemmen in het debat. U vindt hierbij een verzameling van relevante artikels die de voorbije 12 maanden verschenen in de Belgische pers. Voor een keer zeggen we dus niet wat wíj ervan vinden, maar laten we de experts aan het woord. Zodat u zelf uw oordeel kan vormen.

Download de knipselkrant

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer