Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Waaruit bestaat mijn elektriciteitsfactuur?

De elektriciteitsfactuur bestaat uit 3 onderdelen: uw energie, belastingen en de netwerkkosten.

Uw factuur bestaat uit 3 grote onderdelen:

  1. De energie zelf. De energiekost hangt af van uw elektriciteitsverbruik en de energieprijs die varieert naargelang van de leverancier die u gekozen hebt. Dit onderdeel is ongeveer 25 % van uw factuur.
  2. Belastingen. Taksen en heffingen dekken de exploitatiekosten van de toezichthouders van de elektriciteits- en gasmarkt en zorgen voor de nodige staatinkomsten. Dit onderdeel is ongeveer 49,34% van uw factuur.
  3. De netwerkkosten. Voor elektriciteit omvat dit alle transport- en distributiekosten en het beheer en de installatie en komt op 29,81%.
    • De transportkosten. In heel België wordt het transport van elektriciteit onder hoogspanning beheerd door de maatschappij Elia. De transportkosten van elektriciteit omvatten ook de financiering van de promotie van groene elektriciteit (groene certificaten). 
    • Het distributietarief. De distributiekosten omvatten het beheer van het distributienetwerk (ontwikkeling, onderhoud, pechverhelping, het lezen van de meters …), en de verplichtingen op het gebied van openbare dienstverlening: de installatie en het beheer van budgetmeters, openbare straatverlichting ... 

Bron: CREG.be

Uw energieverbruik vertegenwoordigt ongeveer 20% van uw factuur.

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer