Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Waarom moet België zelf elektriciteit blijven produceren?

Wanneer een land voor zijn elektriciteitsvoorziening afhankelijk is van een ander land, verliest het de controle over de bevoorrading en de prijs van elektriciteit. Op dat moment verzwakt ook zijn geopolitieke positie omdat het afhankelijk is van andere landen voor zijn energie.

Kernenergie zorgt ervoor dat we de controle over onze eigen bevoorrading en prijs behouden.

De Belgische kerncentrales verzekeren de productie van onze eigen elektriciteit in België. Ze zorgen ervoor dat we geen toevlucht moeten nemen tot fossiele brandstoffen, afkomstig uit andere landen (zoals gas uit Rusland) of elektriciteit moeten importeren.

Kernenergie heeft een lage productiekost, net na steenkool. PricewaterhouseCoopers berekende in 2016 dat de gemiddelde nettokost van elektriciteit tegen 2030 met 22% zal toenemen als we uit kernenergie stappen. Enkel als we de huidige nucleaire capaciteit behouden, en die combineren met hernieuwbare energie, kunnen we een concurrentiële prijs behouden.

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer