Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Hoe zorgt het behoud van kernenergie voor een lage elektriciteitsfactuur?

Energie-experts gaan ervan uit dat de kostprijs van elektriciteit de volgende jaren mogelijk zal toenemen, zowel in België als in andere landen. Maar met kernenergie zal de factuur lager zijn dan zonder kernenergie. 

De voorraden gas, olie, steenkool en andere fossiele brandstoffen raken stilaan uitgeput, waardoor ze duurder worden. Omdat ons land geen eigen voorraden fossiele brandstoffen heeft, zijn we afhankelijk van de prijs die andere landen ons daarvoor aanrekenen.

En als we nu eens doorgingen met kernenergie? Volgens de experts zal de elektriciteitsfactuur sowieso stijgen, maar in veel mindere mate als we kernenergie blijven gebruiken.

De studies liegen er niet om. In geval van een kernuitstap in 2025 zal de prijs voor elektriciteit sneller stijgen dan als we de centrales openhouden. Met andere woorden, dankzij de bestaande kerncentrales blijft elektriciteit betaalbaar in België.

Bronnen:

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer