Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Hoe houdt kernenergie ons land concurrentieel op de internationale markt?

Dankzij een goede energievoorziening (stabiel en tegen een goede kost), blijven onze bedrijven concurrentieel.

Wanneer we kernenergie behouden, blijft de prijs voor elektriciteit concurrentieel. Als we onze eigen elektriciteit produceren met kernenergie, worden we minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, waarvan de fluctuerende prijs nog zal stijgen naarmate de bronnen uitgeput raken.

Een andere belangrijke troef is dat de energievoorziening stabiel blijft met kernenergie. Dat houdt in dat bedrijven niet geconfronteerd worden met stroompannes en de bijbehorende kosten.

Verder creëert de nucleaire sector, en de aanverwante sectoren, heel wat werkgelegenheid.

Tenslotte dit belangrijke argument. Voor bedrijven met een hoog energieverbruik die veel elektriciteit nodig hebben, is het belangrijk dat ze een concurrentiële prijs betalen. En dat zorgt er dan weer voor dat zij hun producten tegen een concurrentiële prijs op de internationale markt kunnen verkopen. Denken we maar aan producten die met energieverslindende machines worden geassembleerd of groenten die in serres worden gekweekt. We kunnen die alleen naar andere landen uitvoeren als onze prijzen marktconform zijn.

Bron: Studie PricewaterhouseCoopers Enterprise Advisory, De rol van kernenergie en hernieuwbare energie in de energietransitie.

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer