Is deze e-mail onleesbaar? Online versie.
De zomer is in het land, maar de actualiteit staat niet stil. In onze laatste gewone nieuwsbrief voor de zomerbreak zoomen we in op het meest recente nieuws uit onze sector. Wat gebeurde er in binnen- en buitenland? Je ontdekt het in deze newsletter. Veel leesplezier!
Belgische nucleaire knowhow & expertise in fusietechnologie
Onderzoekers van de KMS hebben groen licht gekregen voor een ambitieus onderzoeksproject voor het Energietransitiefonds. De onderzoekers zullen een nieuw soort verwarmingssysteem bouwen voor een Europese kernfusiereactor, een belangrijke stap richting een koolstofvrije energiesector.
Een nieuwe racebaan voor elementaire deeltjes
Na de succesvolle experimenten in de Large Hadron Collider (LHC) wil CERN nu een nieuwe tunnel bouwen, van maar liefst 100 kilometer lang. Met als motto: groter, sneller en krachtiger, richting nieuwe Nobelprijzen en nieuwe baanbrekende ontdekkingen.
De elektriciteitsmix van juni 2020
Kernenergie en hernieuwbare energie zorgden samen voor 62% koolstofarme elektriciteit in de Belgische elektriciteitsmix van juni. Samen zijn ze deel van de oplossing in de transitie naar 100% koolstofarm. De cijfers zijn zoals steeds afkomstig van Elia, via onderstaande link ontdek je de details.
Je eigen summer school
Wil je van de zomer gebruikmaken om je kennis over nucleaire technologie bij te schaven? Neem zeker eens een kijkje op de nieuwe website van de Belgian Nuclear Society! Je vindt er heel wat interessante informatie over kerntechnologie.
KERNTECHNOLOGIE. ESSENTIEEL.
Belgisch Nucleair Forum, Kunstlaan 56, 1000 Brussel - Belgiƫ
Uitschrijven / Privacybeleid