Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

WeLink versnelt de nucleaire innovatie ! Oproep voor kandidaten
WeLink versnelt de nucleaire innovatie ! Oproep voor kandidaten

WeLink versnelt de nucleaire innovatie! Oproep voor kandidaten

WeLink, de nucleaire innovatie-accelerator van Westinghouse, is een creatieve werkplek voor innovatie, het bedrijfsleven en groei binnen nucleaire technologie. Het brengt start-ups, innovatoren en de nucleaire industrie samen en biedt nieuwe manieren om samen te werken en te connecteren.

WeLink lanceert elke zes maanden een oproep tot kandidaten binnen verschillende technische domeinen. Voor de eerste maal richt Welink zich tot particulieren of bedrijven van alle groottes in Europa.

De geselecteerde deelnemers  voor WeLink zullen uitgenodigd worden om deel te nemen aan een eendaags evenement op de site van Westinghouse in Nijvel (België). Hier zullen ze de kans krijgen om hun idee of project voor te stellen aan een selectiecomité. Dat comité bestaat uit een brede selectie van experten binnen de nucleaire industrie en commerciële experten uit de financiële wereld.

De gekozen deelnemers worden opgenomen binnen Welink en zullen gedurende zes maanden op de site van Westinghouse in Nijve lwerken. Gedurende die periode worden ze ondersteund door een innovatiecoach van Westinghouse, technische experten en zakelijke mentors. Elk team zal van deze middelen en mogelijkheden gebruik kunnen maken:

  • Een budget van maximum 20 000 euro voor research & development, 
  • Ondersteuning van een innovatiecoach van Westinghouse, die elk team begeleidt in de technische ontwikkeling van hun project of idee,
  • Toegang tot de experten van Westinghouse, naargelang de nood hieraan.

Alle praktische en technische informatie kan u hier terugvinden: westinghousenuclear.com/welink

De technologie van Westinghouse ligt aan de basis van ongeveer de helft van de kerncentrales die wereldwijd uitgebaat worden. Als een eenheid binnen Westinghouse, bouwt WeLink verder op dit elan van technologische uitmuntendheid en engineering.

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer