Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - Oproep aan innovatieve projecten in kerntechnologie
News - Oproep aan innovatieve projecten in kerntechnologie

WeLink van Westinghouse gaat op zoek naar vernieuwende projecten voor de nucleaire sector

Westinghouse is een van oorsprong Amerikaans bedrijf met expertise in de nucleaire sector. De hoofdzetel voor Europa ligt in Nijvel (België). Een jaar geleden lanceerde Westinghouse voor het eerst WeLink, een project met als doel het ondersteunen van start-ups en innovatieve projecten in verschillende toepassingen van kerntechnologie. Dat alles met steun en samenwerking van de experts van Westinghouse.

Met dit project wil Westinghouse een creatieve werkplek worden voor innovatie, groei en businessopportuniteiten. Tegelijk wil het project joint ventures mogelijk maken tussen vernieuwende nucleaire toepassingen enerzijds, en ondernemers en de industriewereld anderzijds. Daarom werd in de kantoren van Westinghouse in Nijvel een creatieve werkplek ingericht, waar creatieve geesten zich mogen uitleven. 

WeLink is een wereldwijd project, en elke KMO of jonge ondernemer kan zijn of haar project indienen. De tweede editie van de Sprint (de oproep aan kandidaten) is geopend en tot midden november kan wie dat wil zijn projecten indienen. Uit alle inzendingen zullen in totaal 10 projecten weerhouden worden. De initiatiefnemers van deze projecten zullen worden uitgenodigd tijdens de Pitch Day van 11 december om via videoconferentie of live hun project voor te stellen bij Westinghouse in Nijvel of Pittsburg (Verenigde Staten).

Contact en informatie: welink@westinghouse.com of www.westinghousenuclear.com/welink

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer