Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - Symposium rond 25 jaar ruimtevaart in België
News - Symposium rond 25 jaar ruimtevaart in België

25 jaar geleden ging de eerste Belg de ruimte in: symposium op 6 oktober bij het SCK•CEN

2017 is een belangrijk jaar voor de ruimtevaart in België. Dit jaar is het 25, 15 en 10 jaar geleden dat de twee beroemde Belgische astronauten Dirk Frimout en Frank de Winne naar de ruimte reisden. Het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK•CEN) speelt een essentiële rol in de ruimtevaart, en viert deze belangrijke gebeurtenis.

Op 6 oktober organiseert het SCK•CEN een symposium rond ruimtevaart, in aanwezigheid van Frank de Winne. Het centrale thema is: "De bemande ruimtevaart: op weg naar een betere bescherming van de astronauten voor toekomstige menselijke verkenning van de ruimte”.

Op het goedgevulde programma staan lezingen door experten van onder andere het SCK•CEN, ESA en buitenlandse universiteiten. Meer informatie over het symposium en de registratie kan u hier terugvinden.

Kerntechnologie levert een belangrijke bijdrage aan de ruimtevaart: als energiebron voor een ruimteveer, zorgt voor voeding aan boord, en is essentieel in het onderzoek de invloed van (ruimte)straling bij mens en dier. Lees meer in ons dossier.

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer