Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - Gunstig rapport voor Doel 1 en 2
News - Gunstig rapport voor Doel 1 en 2

SALTO missie: verlenging Doel 1 en 2 krijgt gunstig rapport van IAEA-experts

Het Internationaal Agentschap voor Kernenergie (IAEA) heeft zijn conclusies geformuleerd over de verlenging van kernreactoren Doel 1 en 2. Twaalf IAEA-experts hebben de kerncentrale tussen 14 en 23 februari grondig geïnspecteerd, op verzoek van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC). 

Het FANC concludeert op basis van de SALTO-missie dat “Engie-Electrabel de internationale normen respecteert, bewijs levert van een geïntegreerd risk management op verschillende niveaus, en een goed overzicht heeft van het operationeel plan en van wat er moet worden geanalyseerd”. Het energiebedrijf heeft volgens het rapport ook al "stappen genomen om personeelswissels correct te omkaderen, zodat er geen kennis verloren gaat bij het vertrek van werknemers – en de onderneming zal dit blijven doen.” Tenslotte formuleert het rapport ook nog vier nieuwe aanbevelingen en mogelijke verbeteringen toe, onder meer het monitoren van de veroudering van de infrastructuur en de installaties.

Meer info:

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer