Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Verre ruimtereizen onmogelijk zonder kerntechnologie
Verre ruimtereizen onmogelijk zonder kerntechnologie

Kerntechnologie essentieel om ruimtevaart mogelijk te maken

Deze week vindt in Parijs de Paris Space Week plaats, een beurs met bedrijven die producten, diensten, knowhow en expertise leveren voor ruimtevaart en ruimtevaartonderzoek. Onder hen ook Areva, en verschillende andere bedrijven uit de nucleaire sector. Verrassend? Niet echt, want nucleaire technologie speelt een essentiële rol in ruimtevaart(-onderzoek). 

Om ruimtereizen mogelijk te maken, moeten heel wat obstakels overwonnen worden door de ingenieurs van NASA en ESA. Nucleaire technologie reikt tal van oplossingen aan voor de vele uitdagingen die zich stellen. Zowel als energiebron (voor de propulsie en elektriciteit aan boord), het bewaren en aanmaken van voedsel, water en zuurstof aan boord van een ruimtetuig, als voor de bescherming tegen natuurlijke (kosmische) straling. Zonder kerntechnologie zouden verre ruimtereizen (zoals naar Mars) gewoonweg niet mogelijk zijn. Ontdek alles over de toegevoegde waarde van kerntechnologie in ruimtevaart in ons infodossier en onze animatie. 

Animatie Nucleaire technologie en ruimtevaart

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer