Verre ruimtereizen onmogelijk zonder kerntechnologie
Verre ruimtereizen onmogelijk zonder kerntechnologie

Kerntechnologie essentieel om ruimtevaart mogelijk te maken

Deze week vindt in Parijs de Paris Space Week plaats, een beurs met bedrijven die producten, diensten, knowhow en expertise leveren voor ruimtevaart en ruimtevaartonderzoek. Onder hen ook Areva, en verschillende andere bedrijven uit de nucleaire sector. Verrassend? Niet echt, want nucleaire technologie speelt een essentiële rol in ruimtevaart(-onderzoek). 

Om ruimtereizen mogelijk te maken, moeten heel wat obstakels overwonnen worden door de ingenieurs van NASA en ESA. Nucleaire technologie reikt tal van oplossingen aan voor de vele uitdagingen die zich stellen. Zowel als energiebron (voor de propulsie en elektriciteit aan boord), het bewaren en aanmaken van voedsel, water en zuurstof aan boord van een ruimtetuig, als voor de bescherming tegen natuurlijke (kosmische) straling. Zonder kerntechnologie zouden verre ruimtereizen (zoals naar Mars) gewoonweg niet mogelijk zijn. Ontdek alles over de toegevoegde waarde van kerntechnologie in ruimtevaart in ons infodossier en onze animatie. 

Animatie Nucleaire technologie en ruimtevaart

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Over het Nucleair Forum

Het Belgisch Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie: voor de pers, de politiek en het grote publiek. Het wil mensen informeren aan de hand van een reeks uiteenlopende acties. Ontdek meer