Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - Kernenergie, koolstofarme energie voor de toekomst
News - Kernenergie, koolstofarme energie voor de toekomst

10 nieuwe kernreactoren in 2016

In 2016 werden er 10 nieuwe kernreactoren aan het elektriciteitsnet aangesloten. 5 ervan bevinden zich in China, de andere 5 in Indië, Pakistan, Rusland, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Wereldwijd zijn er nu 406 reactoren in werking (met inbegrip van de twee reactoren in Japan die opnieuw werden opgestart). Samen hebben deze 406 reactoren een capaciteit van 352,2 GigaWatt koolstofarme elektriciteit, een groei met drie procent tegenover 2016. 

Momenteel zijn er 55 nieuwe reactoren in constructiefase. Ook hier neemt China de lead, met 21 nieuwe projecten. Dit jaar (2017) zullen 16 nieuwe reactoren in gebruik worden genomen, waarvan 10 in China : de vier AP1000 reactoren van Westinghouse, de twee AREVA-Siemens EPR’s, samen met nog vier andere reactoren.

Klik hier voor meer info en het volledige statusrapport. 

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer