Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - Frankrijk stelt afbouw kerncentrales uit.
News - Frankrijk stelt afbouw kerncentrales uit.

Frankrijk stelt afbouw kerncentrales (van 75% naar 50%) uit.

De Franse overheid gaat kerncentrales langer open houden om de CO2- en klimaatdoelstellingen te halen.

De Franse Minister van Ecologische Transitie, Nicolas Hulot, kondigde dinsdag aan dat Frankrijk zijn nucleaire capaciteit tegen 2025 niet zal kunnen verminderen van 75% naar 50%, zoals aanvankelijk was gepland. Volgens Hulot zou een sluiting van de kerncentrales betekenen dat er meer fossiele energie in de plaats zou komen, zoals gascentrales. De wet uit 2015 voorzag dat het aandeel van kernenergie in de Franse energiemix tegen 2025 aanzienlijk zou moeten verminderen, van 75% naar 50%. De overheid heeft gisteren herhaald dat ze dat objectief zo snel mogelijk wil bereiken, maar dan wel zonder de doelstellingen in de strijd tegen de klimaatverandering op te offeren. Het vasthouden aan dat objectief (naar 50% kernenergie in 2025) zou betekend hebben dat Frankrijk zijn steenkoolcentrales had moeten openhouden, en nieuwe gascentrales had moeten bouwen. 

Kernenergie en hernieuwbare energie zijn koolstofarme energiebronnen die we op dit moment beschikbaar hebben en die ons toelaten om de klimaatdoelstellingen te halen.

Lees meer

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer