Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Kernfusie en ITER: reportage France 3
Kernfusie en ITER: reportage France 3

Energie: belangrijke doorbraak voor kernfusie

Tien jaar geleden begon de bouw van ITER, in het studiecentrum van Cadarache, in het departement Bouches-du-Rhône. ITER staat voor International Thermonuclear Experimental Reactor en is bedoeld om een enorme hoeveelheid energie de produceren naar het model van de zon. 

Het bedwingen van de zon en ze domesticeren op aarde. Deze – een beetje gekke - droom zal binnenkort een realiteit worden. In Cadarache, in het zuiden van Frankrijk, wordt het ITER-project gebouwd. Ingenieurs bereiden zich voor op een gigantische machine, de kernreactor van de toekomst, die een hoeveelheid energie zal produceren die equivalent is aan die van de zon. "Iter, dat is hoe kan de zon kan werken op aarde", vertelt Laurent Schmieder, de project manager van de bouw van ITER.

Bekijk hier de reportage van France 3.

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer