Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - nieuwe voorzitter van het Belgisch Nucleair Forum
News - nieuwe voorzitter van het Belgisch Nucleair Forum

Bernard Dereeper, nieuwe voorzitter van het Belgisch Nucleair Forum

Na dertien jaar als voorzitter van het Belgisch Nucleair Forum heeft Robert Leclère op 21 november het voorzitterschap overhandigd aan Bernard Dereeper.   

Bernard Dereeper

Robert Leclère was voorzitter van het Nucleair Forum sinds 2005. Sinds 2006 is Robert Leclère Gedelegeerd Bestuurder van Synatom, de dochteronderneming van Engie Electrabel die belast is met het beheer van de splijtstofcyclus en de nucleaire bevoorrading. "Ik verlaat het Voorzitterschap met het gevoel dat ik het Nucleair Forum in zijn missie om te informeren over nucleaire activiteiten in België een belangrijke plaats heb kunnen geven. Ik wens Bernard veel succes met zijn nieuwe mandaat." zegt Robert Leclère. 

Bernard Dereeper heeft 20 jaar professionele ervaring in de nucleaire sector. Hij begon zijn carrière in 1997 bij het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK CEN, Mol). In 2003 trad hij in dienst bij MDS Nordion, een Canadese producent van radioisotopen. Hij heeft verschillende projecten uitgevoerd voor het ontwerp en de inbedrijfstelling van nieuwe productielijnen, alsook voor de optimalisatie van industriële processen. Hij begon zijn loopbaan bij Tractebel in 2010 als projectmanager binnen de nucleaire entiteit en werd vervolgens productmanager, verantwoordelijk voor de internationale ondersteunende diensten voor de exploitatie van kerncentrales. Sinds april 2015 is Bernard Dereeper Marketing & Sales Director van Tractebel's Nuclear Entity. "Het is met veel enthousiasme dat ik het voorzitterschap overneem. Ik wil graag het werk van het Nucleair Forum voortzetten. Het Forum zal zich blijven positioneren als een belangrijke speler in het debat over kernenergie en zal zijn missie voortzetten om informatie en communicatie te verstrekken over de grote verscheidenheid aan toepassingen van nucleaire technologie en het nut ervan: geneeskunde, ruimtevaart, wetenschap en onderzoek, industriële ontwikkeling, enz." 

Het Belgisch Nucleair Forum vertegenwoordigt organisaties die actief zijn in verschillende domeinen van de nucleaire technologie: energie, geneeskunde, wetenschap en onderzoek, ruimtevaart, voeding, transport, enz.  De meeste leden zijn Belgische, maar sommige organisaties zijn wereldspelers. De leden komen regelmatig samen om de prioriteiten van het Belgisch Nucleair Forum te bepalen.

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer