Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - Belgische energiemix juni 2017
News - Belgische energiemix juni 2017

Belgische energiemix juni 2017

Elk maand publiceert ELIA, de beheerder van het Belgische elektriciteitsnet, de cijfers van de energiemix. Deze mix bevat het aandeel van de verschillende energiebronnen die voor België elektriciteit opwekken: gas, olie (fuel), kernenergie, windenergie, waterkracht, zonne-energie en 'andere'. Onder deze laatste categorie bevinden zich biofuels, biomassa, etc. 

En de belangrijkste bijdrage van koolstofarme elektriciteit is afkomstig van ….. kernenergie

In juni 2017 was niet minder dan 79 procent van de opgewekte elektriciteit in ons land afkomstig van koolstofarme energiebronnen! De andere 21% was afkomstig van gascentrales. Meer dan driekwart van de koolstofarme elektriciteit in ons land was in juni afkomstig van kernenergie, de rest is afkomstig van wind, waterkracht, biomassa en zon. Daarmee zit België on track om de milieudoelstellingen te halen die de Europese Unie oplegt aan de EU-landen. Bij een sluiting van de kerncentrales in 2025 zou de CO2-uitstoot aanzienlijk stijgen. 

De energiemix van juni 2017 zag er als volgt uit: 

  • kernenergie: 66% 
  • gas: 21%
  • windenergie: 3%
  • waterkracht: 0,5%
  • zonne-energie: 5% 
  • andere: 5%

Meer info: www.elia.be 

De Belgische energiemix van juni 2017 (bron: ELIA)

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer