Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

02/03/2017 - Belgische energiemix februari 2017
02/03/2017 - Belgische energiemix februari 2017

Belgische energiemix februari 2017 is 80% koolstofarm, voornamelijk dankzij kernenergie

Elk maand publiceert ELIA, de beheerder van het Belgische elektriciteitsnet, de cijfers van de energiemix. Deze mix bevat het aandeel van de verschillende energiebronnen die voor België elektriciteit opwekken: gas, olie (fuel), kernenergie, windenergie, waterkracht en 'andere'. Onder deze laatste categorie bevinden zich zonne-energie, biofuels, biomassa, etc.

In februari 2017 was 80% van de opgewekte elektriciteit in ons land afkomstig van koolstofarme energiebronnen. De andere 20% was afkomstig van gascentrales. Driekwart van de koolstofarme elektriciteit in ons land is afkomstig van kernenergie, de rest is afkomstig van wind, waterkracht, biomassa en zon. Daarmee zit België on track om de milieudoelstellingen te halen die de Europese Unie oplegt aan de EU-landen. Bij een sluiting van de kerncentrales in 2025 zou de CO2-uitstoot aanzienlijk stijgen.

De energiemix van februari 2017 zag er als volgt uit:

  • kernenergie: 69 %
  • gas: 20 %
  • windenergie: 3 %
  • waterkracht: 1 %
  • andere: 7 %

Meer info ?  http://www.elia.be

De Belgische energiemix van februari 2017 (bron : ELIA)

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer