Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Belgische elektriciteitsmix in april 2019

Elk maand publiceert ELIA, de beheerder van het Belgische elektriciteitsnet, de cijfers van onze onze energiemix. Deze mix bevat het aandeel van de verschillende energiebronnen die voor België elektriciteit opwekken: gas, kernenergie, windenergie, zonne-energie. Kernenergie produceerde in de maand april meer dan 60% van onze elektriciteit, met een lage CO2-uitstoot.

Kernenergie is de belangrijkste koolstofarme energiebron

In april leverden de kerncentrales van Doel en Tihange het overgrote deel van alle elektriciteit (62,5%), en dit met een lage CO2-uitstoot. Wind produceerde 5,5 % van de elektriciteit, zon 3,5 %.

De Belgische elektriciteitsmix van april 2019 zag er dus als volgt uit:

  • kernenergie: 62,5%
  • windenergie: 5,5%
  • zonne-energie: 3,5%
  • fossiel en andere: 28,5%

Om de klimaatdoelstellingen op termijn te halen, zullen we alle bestaande CO2-arme oplossingen moeten gebruiken: kernenergie, wind, zon, en waterkracht.

Meer info: www.elia.be

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer