Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - Belgische elektriciteitsmix in april 2018
News - Belgische elektriciteitsmix in april 2018

Belgische elektriciteitsmix april 2018

Elk maand publiceert ELIA, de beheerder van het Belgische elektriciteitsnet, de cijfers van de energiemix. Deze mix bevat het aandeel van de verschillende energiebronnen die voor België elektriciteit opwekken. In april 2018 produceerde kernenergie 66% van onze elektriciteit en dus het merendeel van onze koolstofarme elektriciteit. Ontdek hier de cijfers.

Kernenergie is de belangrijkste koolstofarme energiebron

Kernenergie leverde in april het overgrote deel van alle koolstofarme elektriciteit. Maar liefst 66% van onze elektriciteit werd geproduceerd in de kerncentrales van Doel en Tihange, met een lage CO2-uitstoot. Zon en win samen produceerden 6% van de elektriciteit. 

Om de klimaatdoelstellingen op termijn te halen, zullen we alle bestaande CO2-arme oplossingen moeten gebruiken: kernenergie, wind, zon, en waterkracht.

De elektriciteitsmix van april 2018 zag er als volgt uit:

  • kernenergie: 66%
  • zonne-energie: 2%
  • windenergie: 4%
  • fossiel en andere: 28%

Meer info: www.elia.be

De Belgische elektriciteitsmix in april 2018 (bronnen: Elia & IPCC)

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer