Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

08/12/2016 - Belgische energiemix november 2016
08/12/2016 - Belgische energiemix november 2016

08/12/2016 - Belgische energiemix november 2016

Elk maand publiceert ELIA, de beheerder van het Belgische elektriciteitsnet, de cijfers van de energiemix. Deze mix bevat het aandeel van de verschillende energiebronnen die voor België elektriciteit opwekken: gas, olie (fuel), kernenergie, windenergie, waterkracht en 'andere'. Onder deze laatste categorie bevinden zich zonne-energie, biofuels, biomassa, etc.

Belgische energiemix november 2016

In november 2016 was bijna tweederde (63%) van de opgewekte elektriciteit in ons land afkomstig van koolstofarme energiebronnen. De andere 37% was afkomstig van gascentrales. Driekwart van de koolstofarme elektriciteit in ons land is afkomstig van kernenergie, de rest is afkomstig van voornamelijk wind, waterkracht, biomassa en zon. Daarmee zit België on track om de milieudoelstellingen te halen die de Europese Unie oplegt aan de EU-landen. 

De energiemix van november 2016 zag er als volgt uit:

  • kernenergie: 48 %
  • gas: 37 %
  • windenergie: 5 %
  • waterkracht: 2 %
  • andere: 8 %

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer